Gaslekkage Liander

[smartslider3 slider=7]

Gaslekkage? Bel direct 020-2601919

Melding Liander Gaslekkage? bel 020-2601919

 Het kan zijn dat u een gaslucht ruikt of dat Liander bijvoorbeeld uw gasleiding afsluit wegens lekkage. Dit komt zeer ongelegen doordat u zo vaak geen warm water of centrale verwarming meer hebt.Vaak kunnen wij de lekkage verhelpen zonder dat er groot moet worden ingegrepen, maar dit komt helaas wel voor doordat de lekkage bijvoorbeeld op een onbereikbare plek zit. In dat geval kunnen wij een offerte opstellen voor het vervangen van een gasinstallatie. In eerste instantie gaan wij voor een reparatie om kosten te besparen en zo blijft de oude situatie gewaarborgd zonder gaslek natuurlijk!

gasmeter

Verouderde Gasleidingen

Het komt vaak voor dat er werkzaamheden worden uitgevoerd aan een gasleiding en dat er dan blijkt dat de installatie niet meer aan de eisen van de norm voldoet. Voorheen werden gasinstallaties en dan met name gasinstallaties van ijzer gemaakt met draadverbindingen, deze werden dan verpakt met hennep. Hennep is een zeer goed bij het dichten van koppelingen (waterleidingen) alleen heeft hennep het nadeel dat het kan uitdrogen en hierdoor ontstaan er dus gaslekkages. De kleinste trillingen/bewegingen in zo’n installatie kan al een lek bezorgen. Wij lossen dit graag vakkundig voor u op.

Aanpak Gaslekkage

U heeft een melding van lekkage of ruikt u misschien een gaslucht?Het is voor ons belangrijk om te weten met een hoe grote hoeveelheid het gas ontsnapt uit de leidingen. Om daar achter te komen beproeven wij de gasleidingen op dichtheid, dit gebeurt met speciaal apparatuur dat elk jaar gekeurd wordt. Vervolgens sporen wij de lek op en bepalen we wat de beste aanpak zou zijn. In sommige gevallen is de gasinstallatie nog te repareren, maar mocht dat niet het geval zijn dan moeten wij een nieuw leidingstelsel ontwerpen. Als de reparatie is afgerond doen wij weer een gasmeting en als deze aan de norm voldoet kunnen wij de installatie goedkeuren en heeft u weer gas. 

Gaslucht?

Ruikt u een gaslucht? Wacht daar a.u.b. niet mee.Wij hebben altijd iemand klaar om u hierbij te helpen. Omdat gaslekkages gevaarlijke situaties kunnen veroorzaken zien wij dit als spoed en zijn wij snel ter plekke om u te helpen. Wellicht is de sterke lucht geen gaslucht maar van wat anders. Hier komen we achter door een gasmeting te doen. Na de meting is uitgevoerd kan u met een gerust hart verder. Mocht er inderdaad een lek zijn dan verhelpen wij die meteen.